0

Språk

Första bildden visar installationen Water av Malin Bobeck Tadaa som består av tre y-formade lysande skulpturer i vitt böljande material som skimrar i rosa, gult och grönt. I andra bilden ser man fyra dansare i vita kläder belysta i rött, grönt, blått ljus

Hur låter Skåne? Hur dansar Skåne? VÅR DAG är en föreställning som letar fram ljuden och rörelserna som gömmer sig i Sveriges sydligaste landskap. Det är också en föreställning om ljuset. Hur det påverkar och fyller oss med energi.

VÅR DAG är en dansupplevelse som omsluter. Till Lars Greves musik rör sig publik och dansare i ett rum upplyst av den interaktiva ljusskulpturen Water. Föreställningen erbjuder en nästintill magisk gemenskap och vill komma med ljus och färg till alla hörn av Skåne under den mörkaste tiden på året.

VÅR DAG
PÅ TURNÉ: januari-mars 2022

Koreografi: Tina Tarpgaard med inspiration från Skånes invånare
Musik: Lars Greve med inspiration från Skånes invånare
Dansare: Pili Abaurrea Zardoya, Kit Brown, Samuel Denton, Laura Lohi.
Textilkonst: Water av Malin Bobeck Tadaa
Kostymdesign: Åsa Gjerstad
Foto: Water, en skulpturserie av Malin Bobeck-Tadaa, foto av Yann Houlberg Andersen. Poster-bild för VÅR DAG, foto av Søren Meisner.

Föreställningslängd: en interaktiv upplevelse som ges varje halvtimme, 7 gånger, under 4 timmar. Publiken kan välja att stanna längre.
Målgrupp: Föreställningen passar alla åldrar.
För skolan: ges som skolföreställning från 10 år och uppåt. Särskolor välkomnas.

För fullständig turnéinformation för VÅR DAG, läs följande pdf: