0

Språk

DancePod #35: Erika Silgoner

DEN ÄRLIGA KROPPEN

Erika Silgoner är en italiensk koreograf och dansare baserad i Milano. Hon grundade ESKLAN i Milano 2010, ett danskompani som idag har utvecklats till en internationell ensemble med 10 dansare som turnerar internationellt.

Dagens avsnitt spelades in i juni förra året precis när Erika färdigställde sitt nya verk ”Wild Fellas”. En utomhusföreställning som turnerade flitigt runt om i sommar-Skåne och mötte publik på oväntade platser bland gator, parker och torg. Nu är Erika tillbaka i Malmö för att återuppta ”Wild Fellas” med nya dansare och anpassa verket till inomhuslokaler inför en skolturné och föreställningar på Skånes Dansteater som en del av vårt Lunchdans-koncept.

Avsnittet introducerar en ny DancePod-värd: Dario Minoia. Dario och Erika pratar om att arbeta sig genom mörka stunder, hitta ärlighet och sanning i verken och om Erikas upplevelser av ensamhet och tystnad.

Kreativt team

Värd: Dario Minoia, dansare Skånes Dansteater

Gäst: Erika Silgoner, koreograf

Redaktörer: Samuel Denton, Tiemen Stemerding, dansare Skånes Dansteater

DancePod with Skånes Dansteater Team: Kit Brown, Samuel Denton, Dario Minoia, Tiemen Stemerding, dansare Skånes Dansteater

DancePod with Skånes Dansteater finns att lyssna på där du lyssnar på poddar som till exempel Spotify, Apple Podcaster med flera.

Foto: Jacob Stage

Production Year
2022
Guest
Erika Silgoner

Dance pod

Show all