0

Språk

Danskonstklubben möter Jo Strømgren

Ett samtal med koreografen Jo Strømgren om arbetet med nya dansföreställningen The Dropouts som har världspremiär 4 mars 2023.

Danskonstklubben är träffar för dig som vill veta mer om konstnärliga processer och metoder. Vid denna träff möter du koreografen Jo Strømgren som skapar det nya verket The Dropouts för sex dansare på Skånes Dansteater.

Över en kopp kaffe berättar han om sitt konstnärskap och arbetet med föreställningen. OBS: Detta samtal kommer att hållas på svenska och norska.

Om koreografen

Jo Strømgren är född i Norge. Han är en koreograf som dessutom är verksam som regissör och dramatiker. Jo har även utvecklat en egen stil inom scenografi och ljusdesign. Han har dessutom en gedigen erfarenhet av filmskapande, både framför och bakom kameran.

Som koreograf får han uppdrag från ett brett spektrum av danskompanier – från klassiska till samtida. Som teaterchef har Jo framför allt arbetat med nationella och kommunala teatrar i Norden, men har utöver de uppdragen även skapat flera verk i USA, Tyskland och Ryssland. Som dramatiker har han skrivit en lång rad pjäser för teater och manus för film.

Jo Strømgren är konstnärlig ledare för Jo Strømgren Kompani och för närvarande huskoreograf vid Norska Nationalbaletten. Han har skapat över 150 produktioner och hans verk har spelats i 64 länder.

Production Year
2023
Choreographer
Jo Strømgren

Events

Show all