0

Språk

Danskonstklubben möter Johanna Nuutinen

Möt koreografen Johanna Nuutinen i ett samtal om arbetet med nya dansverket Zero-Zero som har världspremiär i dansföreställningen FRANZÉN / NUUTINEN oktober 2022.

Danskonstklubben är träffar för dig som vill veta mer om konstnärliga processer och metoder. Vid denna träff möter du koreografen Johanna Nuutinen som skapar det nya verket Zero-Zero för tre dansare på Skånes Dansteater.

Över en kopp kaffe berättar hon om sitt konstnärskap och arbetet med föreställningen. OBS: Detta samtal kommer att hållas på engelska.

Dansaren och koreografen Johanna Nuutinen tog examen från Finska nationaloperans balettskola 2002. Under sina många år som dansare vid Finlands nationalbalett började hon också skapa egna produktioner för scen och film.

Johanna är intresserad av tvärvetenskapliga samarbeten och använder dans, visuell konst och film för att skapa flerdimensionella världar. Hon vill ofta erbjuda en inre resa som rör om dina känslor, väcker din kinestetiska empati och skapar en plats där du kan reflektera, ifrågasätta och titta på det som sker framför dig i ett nytt ljus.

Johannas verk har presenterats på över 40 internationella filmfestivaler och flertalet dansfestivaler i Finland och utomlands. ANON - The Act of waiting (2018) och det tvärvetenskapliga verket IRIS (2017) hör till hennes senaste verk. Hon har även skapat verk för Finlands nationalbalett och West Australian Ballet.

Production Year
2022
Choreographer
Johanna Nuutinen

Events

Show all