Dansaren och koreografen Ranya Asadi.
Dansaren och koreografen Raya Asadi.
Workshoppar
26 november

Queer Voguing / Waacking-workshop

En del av projektet Indigo Flamingo, workshoppar varje månad för Malmös hbtqia+community  – Vogue och Waacking med Ranya Asadi, i samarbete med Malmö Pride.

På grund av sjukdom har Voguing/Waacking-workshoppen flyttats till 26 november och Fusion Belly Dance-workshoppen till 28 oktober.

Utforska queera rum och rörelser i denna workshop där vi provar på Waacking och Vogue Fem. Två olika dansstilar med starka rötter i queera underground communities. Stilarna utgår från konsten att uttrycka sig själv och är båda "larger than life".

Indigo Flamingo är ett årslångt projekt där Malmöbaserade koreografen Gwyn Emberton vill hylla sina två communities i nya hemstaden Malmö: hbtq+ och dans. Under projektet hålls fyra workshoppar, varav Queer Waacking är den första, som med olika inriktning utforskar queerness och dans. Workshopparna är tänkta att vara en trygg mötesplats för dig som är hbtqia+ att dansa och vara tillsammans i en queer miljö och fika.

Om Ranya Asadi
Ranya Asadi har varit dansare i över 20 år. 2012 började hennes karriär inom Waacking som har tagit henne världen runt för framträdanden i battles och som koreograf till Punking/Whacking-föreställningen The Lobby Presents: Room 02:53 som även turnerat i Norden. Hon är också en aktiv del av Nordens ballroom community och har sedan 2018 utvecklat ballroom-scenen i Skåne genom att organisera workshops och balls.

Pris
Fri entré, fika ingår.

Anmälan
Anmäl dig till workshoppen via e-post till indigoflamingo@skanesdansteater.se eller telefon 0730-35 79 84.

Bra att veta

  • Du behöver ingen tidigare danserfarenhet för att delta i denna workshop.
  • Workshoppen varar mellan kl. 12:00-15:00.
  • Workshoppen hålls på engelska och svenska.
  • Våra dansworkshoppar är tillgängliga för alla, med och utan funktionsnedsättning.
  • Klä dig i kläder som känns sköna att röra sig i. Vi dansar ofta barfota eller i strumpor.
Typ
Workshoppar
Spelas
26 november
Plats
Skånes Dansteater
Ålder
16-110 år
Längd
3 tim