Två lite svettiga dansare står likadant bredvid varandra på händer och knän på ett svart golv. De har båda lyft och vridit varsitt ben upp i luften bakom sig.
Föreställningar
11 juni

Megastructure

En prisbelönt duett och ett dansat pussel från Rotterdam International Duet Choreography Competition av och med Isaiah Wilson och Sarah Baltzinger.

Observera: Gästspelet Megastructure är tyvärrr inställt på grund av skada. Har du en biljett till föreställningen kontaktar vi dig.

MEGASTRUCTURE är ett danspussel, en duett vars delar ständigt plockas isär, hittas, testas och uppfinns på nytt. Denna duett vann XL Production Award vid Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) 2023, vilket bland annat innebär att de får möta publiken i Malmö med ett gästspel på Skånes Dansteater.

Med utgångspunkt i gemensamma uttryck och koreografiska idéer utmanar koreograferna och dansarna Sarah Baltzinger och Isaiah Wilson det traditionella formatet för en föreställningsupplevelse. Vilka förväntningar har en publik av en föreställning? Vad behövs för att skapa?

Utan musik eller andra distraktioner är MEGASTRUCTURE både en omslutande upplevelse och en fängslande föreställning.

Om koreograferna

Typ
Föreställningar
Spelas
11 juni
Plats
Skånes Dansteater

"Samarbetet med RIDCC är mycket inspirerande och erbjuder en fantastisk möjlighet att uppleva verk av nya talanger. Kunskap, nätverk, reflektioner och hantverk hos artisterna utvecklas samtidigt som ett rikt konstnärligt program erbjuds publiken."

—  Mira Helenius Martinssons om samarbetet med Rotterdam International Duet Choreography Competition
Skånes Dansteaters VD Mira Helenius Martinsson med Sarah Baltzinger och Isaiah Wilson, koreografer och dansare.

Den jordnära förförelsen som långsamt avslöjar rytmen i två kroppar kittlar nyfikenheten. Utelämnade och sårbara bjuder dansarna på en humoristisk och varm studie av kroppsliga konstruktioner i rummet.

—  Mira Helenius Martinssons motivering för priset till Megastructure

Priser