Dansaren Dina Hamida.
28 oktober

Queer Fusion Belly Dance-workshop

En del av projektet Indigo Flamingo, workshoppar varje månad för Malmös hbtqia+community  – Fusion Belly Dance med Dina Hamida, i samarbete med Malmö Pride.

På grund av sjukdom har Voguing/Waacking-workshoppen flyttats till 26 november och Fusion Belly Dance-workshoppen till 28 oktober.

Utforska queera rum och rörelser i denna workshop där vi provar på Fusion Belly Dance. Stilen utgår från Raques Sharki, den ursprungliga egyptiska magdansen, men förenas med rörelsetekniker och element från flera urbana och folkloristiska stilar. I denna workshop får du en kort introduktion till stilen och prova olika lekfulla kombinationer.

Indigo Flamingo är ett årslångt projekt där Malmöbaserade koreografen Gwyn Emberton vill hylla sina två communities i nya hemstaden Malmö: hbtq+ och dans. Under projektet hålls fyra workshoppar, varav Fusion Belly Dance är den andra, som med olika inriktning utforskar queerness och dans. Workshopparna är tänkta att vara en trygg mötesplats för dig som är hbtqia+ att dansa och vara tillsammans i en queer miljö och fika.

Om Dina Hamida

Dina Hamida är en syriansk/rysk samtida dansare, utbildad stretchinginstruktör och fotograf. Hennes rörelsepraktik utgår främst från Fusion Style Belly Dance. Dinas upplevelser av att leva som queer kvinna i både Ryssland och Mellanöstern har stark närvaro i hennes konstnärliga arbete. Genom att sammanfläta hennes kulturella bakgrunder med kärleken till elektronisk musik utforskar hon rörelse på sitt eget sätt. Dina har undervisat och uppträtt i såväl Skåne som internationellt.

Pris
Fri entré, fika ingår.

Anmälan
Anmäl dig till workshoppen via e-post till indigoflamingo@skanesdansteater.se eller telefon 0730-35 79 84.

Bra att veta

  • Du behöver ingen tidigare danserfarenhet för att delta i denna workshop.
  • Workshoppen varar mellan kl. 12:00-15:00.
  • Workshoppen hålls på svenska.
  • Våra dansworkshoppar är tillgängliga för alla, med och utan funktionsnedsättning.
  • Klä dig i kläder som känns sköna att röra sig i, undvik gärna kraftiga tyger som jeans. Vi dansar ofta barfota eller i strumpor.
Spelas
28 oktober
Plats
Skånes Dansteater
Ålder
16-110 år
Längd
3 tim