Imagebild för projektet Indigo Flamingo.
Föreställningar
3 juli – 11 juli 2024

Indigo Flamingo

Välkommen till Indigo Flamingo - ett drömlikt klubbuniversum inspirerat av platser och personer ur Malmös HBTQIA+- historia!

Under endast fem sommarkvällar öppnas dörrarna till Indigo Flamingo, en ny interaktiv dansföreställning av koreografen Gwyn Emberton i samarbete med medlemmar av Malmös HBTQIA+ community och Malmö Pride.

Din värd för kvällen, DJ:n Qarl Qunt (Sofia Södergård) välkomnar dig in i Indigo Flamingos drömlika klubbvärld, där toppar och dalar från det förflutna blandas med infall som uppstår ur dansgolvet självt.

Indigo Flamingo är en hyllning till att vara tillsammans och alla är välkomna att bli en del av historien i denna två timmar långa interaktiva föreställning, inspirerad av Malmös queera människor och platser, då och nu. Ta steget ut på dansgolvet eller bara njut av atmosfären i denna fantastiska indigofärgade värld av glömda minnen och gömda överraskningar.

Det kommer att bli en fest som inte liknar någon annan, med en spellista som matchar, från klubbklassiker till sjuttiotalsdisco och schlagerhits som har valts ut av medlemmar i samhället, med några överraskningar som kastas in och mixas av Mr Qarl Qunt själv.  

Under endast fem kvällar förvandlas Skånes Dansteater till Indigo Flamingo, som inleder Malmös Pride-vecka. Omgiven av scenografi och element inspirerade av arkivmaterial från Malmös queera förflutna möter du DJ Qarl Qunt och olika tappningar av våra enastående dansare. Detta är en historia (om Malmö) full av igenkänning eller överraskning och massor av dans.

Klädkod: kom som du vill eller “dress to impress”, som ditt mest fantastiska jag.

Typ
Föreställningar
Spelas
3 juli  –  11 juli 2024
Plats
Skånes Dansteater
Ålder
Rekommenderad från 15 år.
Längd
Ca. 120 min
Imagebild för projektet Indigo Flamingo.
Indigo Flamingo symbol

Kreativt team

Koregrafi

Gwyn Emberton

DJ

Sofia Södergård

Kostymdesign

Maja Svartåker

Scenografi, ljusdesign

Jesper Berger

Posterfoto

Åsa Sjöström

Indigo Flamingo symbol

Kenneth Larsen